Передплата 2024 «Добрий господар»

Європейська столиця освідчень у коханні - Лісабон

На другому місці романтичного рейтингу Лондон, а «бронзу» тримає Париж

У Лісабоні закохані найчастіше освідчуються на популярному оглядовому майданчику Miradouro das Portas do Sol. Розкішний вид на Старе місто й Атлантичний океан... Фото imgmd.net
У Лісабоні закохані найчастіше освідчуються на популярному оглядовому майданчику Miradouro das Portas do Sol. Розкішний вид на Старе місто й Атлантичний океан... Фото imgmd.net

Експерти інтернет-порталу Paris Tickets & Tours дослідили, в яких містах Європи закохані найчастіше освідчуються одне одному. Як з’ясувалося, європейською столицею освідчень у коханні є нині столиця Португалії - Лісабон.

Аби дізнатися, в якому місті Старого світу закохані найчастіше освідчуються одне одному, експерти Paris Tickets & Tours проаналізували хештеґи (теми повідомлень, які поширюють користувачі) у соціальній мережі Instagram. Найбільше романтичних хештеґів, аж понад один мільйон, стосувалися Лісабона. У столиці Пор­тугалії чимало місць, які подобаються закоханим, але найчастіше, за даними дослідження, «головні слова» промовляють на популярному оглядовому майданчи­ку Miradouro das Portas do Sol (розкішний вид на Старе місто й Атлантичний океан) і на вежі Белем.

На другому місці романтичного рейтингу опинив­ся… Ні, не французький Париж, який часто називають «столицею кохання», а британський Лондон. У головно­му місті Сполученого Королівства закохані найчастіше освідчуються одне одному під час катання на величез­ному оглядовому колесі London Eye, а також у япон­ському саду «Кіото» у Holland Park.

Але Париж також не пасе задніх — столиця Франції у цьому рейтингу на третьому місці. Звичайно, закохані часто освідчуються там на знаменитій Ейфелевій вежі. Утім, річкова прогулянка Сеною також гарантує парам пейзажі, на тлі яких заручини відбуваються напрочуд урочисто…

До топ-10 європейських локацій, де закохані най­частіше освідчуються одне одному, потрапили також німецький Берлін, австрійський Відень, іспанський Ма­дрид, нідерландський Амстердам, норвезький Осло й карликова держава Андорра, розташована у Піренеях, між Іспанією і Францією.

А замикає першу десятку рейтингу Варшава (понад 105 тисяч відповідних хештеґів у Instagram). Як зазна­чили експерти Paris Tickets & Tours, у столиці Польщі «головні слова» часто звучать на оглядовому майдан­чику дзвіниці костелу Святої Анни в Старому місці, а та­кож у садах на даху Університетської бібліотеки.

Схожі новини