Передплата 2024 ВЗ

Зеленський звільнив Залужного

  • 09.05.2024, 15:30
  • 568

Президент Володимир Зеленський звільнив колишнього Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного з військової служби за станом здоровʼя та призначив його послом України у Великій Британії

Валерій Залужний. Фото із сайту Новинарня
Валерій Залужний. Фото із сайту Новинарня

Відповідний указ з’явився на сайті президента 8 травня.

«Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу», — йдеться в указі.

Іншим указом президент призначив Залужного послом у Британії.

8 лютого Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на це місце генерал-полковника Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними військами.

Згодом речник Пентагону Патрік Райдер наголосив, що Штати продовжуватимуть підтримувати Україну, попри звільнення Залужного.

9 лютого стало відомо, що президент Володимир Зеленський надав звання Героя України ексголовнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та начальнику Головного управління розвідки Міноборони Кирилу Буданову.

7 березня президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного на посаду надзвичайного і повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що після кількох розмов із колишнім головкомом ЗСУ особисто він переконався, що у Валерія Залужного «лежить душа» до виконання обов’язків дипломата.

Схожі новини