Передплата 2024 ВЗ

Костенко та Залужний стали Почесними громадянами Києва (ФОТО)

  • 08.05.2024, 16:40
  • 893

Званням «Почесний громадянин Києва» нагородили колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та українську поетесу Ліну Костенко

Фото із соцмереж Віталія Кличка
Фото із соцмереж Віталія Кличка

Про це у соцмережах повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості!

Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України.

Був дуже радий вручити відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вдома у Ліни Василівни", — написав Кличко.

Зазначимо, що під час голосування за присвоєння нагород Валерію Залужному та ліні Костенко фракція «Слуга народу» у Київській міські раді покинула залу засідань.

«Валерій Залужний став почесним громадянином міста Києва! Саме за це проголосувала Київрада. Фракція „слуг“ в повному складі не підтримала це рішення, — розповідає депутат від „Удару“ Дмитро Білоцерковець на своїй сторінці у Facebook. — Щобільше, фракція „слуг“ у повному складі покинула залу під час голосування за це логічне рішення. Цим жестом „слуги“ показали своє ставлення до українських захисників».

Також Білоцерковець повідомив, що «слуги» залишили" Київраду, зокрема, під час голосування про надання цієї відзнаки Ліні Костенко.

Схожі новини