Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львівській обласній психіатричній лікарні запрацював Центр психосоціальної реабілітації

  • 24.04.2024, 17:15
  • 347

Реабілітаційний простір з контактним зоопарком, столярним цехом, теплицями, артгалереєю і спортзалом відкрили сьогодні, 24 квітня, у Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада

В артгалереї розміщені картини, намальовані пацієнтами. У столярному цеху пацієнти власноруч виготовляють вироби з дерева. Картини й вироби можна придбати у крамниці на вході до простору. У теплицях також вирощують зелень і овочі, які ідуть для приготування салатів під час кулінарних майстер-класів.

Також на території реабілітаційного простору обладнали спортзал з тренажерами, відпочинкову зону і зоопарк, у якому живуть декоративні свинки, вівці й кози. Простір є частиною реабілітації пацієнтів. Ідею облаштування простору запропонував колектив лікарні, а досвідом поділилися голландці.

«Працетерапія — це лікування працею з метою відновлення порушених функцій працездатності пацієнтів. Основною метою є повернення здоров’я й оптимальна якість життя пацієнта. Наше завдання — повернути пацієнту самостійність у повсякденному житті, у випадках, коли це можливо, повернути до колишньої роботи, відвернути пацієнтів від неприємних думок, викликати приємні емоції, підвищити життєвий тонус, навчити раціонально використовувати свій час», — розповіла про один із напрямків роботи керівник Центру психосоціальної реабілітації лікарні Наталя Орищин.

Реалізували проєкт за фінансової підтримки україно-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, обласною владою і благодійним фондом «Із янголом на плечі».

Схожі новини