Передплата 2024 «Добрий господар»

росія хоче захопити Часів Яр до 9 травня, — Зеленський

  • 22.04.2024, 08:45
  • 503

До 9 травня рф розраховує зайняти Часів Яр

Фото Генштабу ЗСУ
Фото Генштабу ЗСУ

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

«росія хоче мобілізувати до 1 червня 300 тисяч бійців. Ми до цього готуємось. До 9 травня рф розраховує на сході України зайняти Часів Яр. Я нещодавно був у регіоні, говорив з бійцями. Бійцям не вистачає техніки, щоб боротися з російськими дронами-розвідниками, які повністю коригують артилерійський вогонь росії, і також не вистачає артилерійських снарядів. Я розраховую, що ми зможемо витримати, що надійде ця зброя вчасно, і ми зможемо відбити ворога, і потім розбити плани рф щодо повномасштабних контрнаступальних дій у червні», — наголосив президент.

Як повідомив раніше представник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», російські ВПС скидають на Часів Яр 20−30 боєприпасів на день. Ймовірно, їх скидають російські літаки Су-25, що діють поблизу лінії зіткнення, і Су-34, що діють на відстані від лінії зіткнення, використовуючи крилаті бомби.

«Це узгоджене повітряне бомбардування, яке повторює тактику Авдіївської кампанії. Місто Часів Яр добре захищене і розташоване на височині. російські сухопутні війська досягли лише повільного прогресу у цьому районі», — вказано у зведенні Міноборони Британії.

Схожі новини