Передплата 2024 ВЗ

росія посилила авіаційне патрулювання у морі, — ВМС ЗСУ

  • 18.04.2024, 13:15
  • 237

Наразі ситуація у Чорному та Азовському морях є стабільною, в акваторії зараз фактично немає бойових одиниць флоту рф

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це розповів речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук в етері телемарафону.

«Ситуація є стабільною. Ми бачимо, що в акваторії морів фактично зараз відсутні бойові одиниці нашого противника. Вони перебувають у пункті базування. Можна сказати, що ворог досі у пошуку рішень щодо того, як цю ситуацію змінити. Деякі заходи вони здійснюють. Йдеться про посилення авіаційного патрулювання. Тобто — повітряну складову збільшили. Але можна сказати, що ситуація фактично у тому самому стані, як і протягом останнього місяця. Тобто — здебільшого виходи в море вони не здійснюють», — пояснив Плетенчук.

Однією з причин є те, що, окрім знищених бойових одиниць, є і ті, що неодноразово пошкоджували. Більшість з них досі на ремонті.

«Відновлення залежить від того, наскільки новим був корабель. Найскладніше з тими, які були зроблені ще за часів радянського союзу. Адже такі країни, як Польща, не продають деталі», — зауважив Плетенчук.

«Із шести носіїв два залишаються поза межами. Один знищено — це „Ростов-на-Дону“, три є у строю. Це носії крилатих ракет типу „Калібр“, де в кожного може бути до чотирьох (ракет, — ред.). І ще одна одиниця — це „Алроса“, „Палтус“, попередній проєкт. Він не є носієм крилатих ракет, проте є важливим, бо у північній частині Чорного моря для них операційна зона закрита через малу глибину», — додав речник ВМС ЗСУ.

Схожі новини