Передплата 2024 «Добра кухня»

«Міс Всесвіт Україна-2023» Ангеліна Усанова на сцену конкурсу вийде в костюмі, пошитого з пластикового сміття

Образ українки на конкурсі Miss Eco International-2024 символізує фенікс з полумʼя: Україна, яка палає у вогні від збройної агресії рф

Фото організаторів конкурсу "Міс Всесвіт Україна"
Фото організаторів конкурсу "Міс Всесвіт Україна"

Володарка титулу «Міс Всесвіт Україна"-2023, киянка Ангеліна Усанова представляє Україну на міжнародному конкурсі краси Miss Eco International-2024, який цими днями відбувається у єгипетському Каїрі. Головна мета конкурсу — популяризація дбайливого ставлення до нашої планети та екології. Переможниця конкурсу краси стане послом доброї волі ООН з питань екології та навколишнього середовища. Шанси українки на перемогу високі. За прогнозами букмекерів, Ангеліна увійшла в ТОП-5 конкурсу, шанси на перемогу зростають щодня.

Ангеліна Усанова на сцені Miss Eco International-2024 повстане у костюмі фенікса з полумʼя та покаже Україну у вогні, щоб закликати світ запобігти війні та екоциду. Екокостюм Ангеліни Усанової має назву «Світ у вогні», так само як і національний костюм. Вбрання створено із ресайкл-матеріалів та розкриває одну із світових екологічних проблем. Аби обрати тематику костюма, дизайнери поспілкувалися із українськими експертами у цій галузі та вирішили, що вбрання має розкривати тему спалених територій.

«Частину матеріалів для сукні надала команда ГО «Україна без сміття»

Як розповів для «ВЗ» речник конкурсу «Міс Всесвіт Україна» Юрій Гулевич, корсет сукні української конкурсантки оздоблений пластиковими пляшками червоного і чорного кольору, а також деталями вирізаними з будівельних трубок. Кожна деталь окремо оброблена вогнем, аби надати форми і вигляду язиків полум’я. Спідниця «Світу у вогні» — як і у національному костюмі, створена із штор та тюлів із органзи і тафти, на яких надрукований принт із зображенням вогню. Головний убір — також складається із вогників та нагадує полум’я, яке розпалюється. Камінці - зняті з ресайкл-суконь.

«У костюмі приховали понад п’ять метрів запринтованої тканини, яка під час виходу на сцену повинна створити ефект виверження потоків вулканічної лави. У нас дуже потужні обидва образи, дуже якісні костюми. Вірю в те, що Ангеліна Усанова зможе привезти нам перемогу і стати послом доброї волі ООН з питань екології та навколишнього середовища, — наголосила дизайнерка, яка шила костюми українській учасниці, Леся Патока. — Фенікс — міфічне створіння, яке символізує Україну та українців — країну, яка щодня під обстрілами, але продовжує жити, відновлювати зруйновані міста, кохати, творити, народжувати дітей. Фенікс — символ безсмертя. Сукня «Фенікс» створена повністю з ресайклу. Більшу частину матеріалів надала команда ГО «Україна без сміття», діяльність якої спрямована на впровадження культури сортування побутових відходів в Україні. Загалом для костюма було використано більше півтори тисячі пластикових ложок та понад 500 пластикових ножів, які майстри знайшли на сортувальній станції «Україна без сміття».

Леся Патока каже, що вживані пластикові прибори використала для крил, головного убору та корсету. Головний убір створений із шматків пластику та пластикових ножів. З листів пластику майстриня вирізала великі пір'їнки — основу головного убору, після чого вогнем їм надавалася фактура і форма. Спідниця — також ресайкл. На перший погляд, має вигляд, ніби вона зроблена із дорогої тканини, але насправді, виготовлена із вживаних штор. Дизайнери провели на секонд-хенді більше трьох тижнів у пошуках гардин, тюлів, штор різних відтінків блакитного і золотого кольорів, з яких потім викроювався справжній кутюр. Вони спеціально залишили частини матеріалу, де кріпилися люверси, аби можна було зрозуміти, що це звичайні фіранки та штори. Золоті пір'їнки на корсеті мають такий вигляд, ніби створені з металу, але насправді виготовлені з напірника з-під подушки, придбаної також на секонд-хенді. Камінці і стрази на сукні - не коштовні кристали від Swarovski, а зібрані із суконь, топів та майок, знайдених, знову ж таки, на секонд-хенді…

«Я дуже хотіла створити сукню, яка була би кутюрною і щоб з першого погляду було неможливо зрозуміти, з чого вона створена. Щоб тільки прочитавши опис костюма, було зрозуміло, що вона створена у буквальному значенні зі сміття, при цьому виглядаючи на мільйон», — підсумувала дизайнерка сценічного костюма для української конкурсантки.

«Спеціально для Дня землі, який традиційно відзначають 22 квітня Ангеліна Усанова презентує відеокліп на пісню Earth (земля), на яку в Києві відзняли відеокліп, — продовжує розмову Юрій Гулевич.

— Пісня Earth народилась після перегляду документального серіалу на тему збереження вразливого довкілля планети земля. Цим відео ми вкотре хочемо привернути увагу громадськості до нашого спільного дому — планети земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. День землі є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування".

Схожі новини