Передплата 2024 «Добра кухня»

Особливості вищої освіти у польських університетах

У польських університетах діє Болонська система, згідно з якою освіта поділена на два етапи — бакалавріат та магістратура. Польща відома своїми давніми освітніми традиціями, тому диплом котирується у всьому світі

Головні переваги — доступна вартість навчання в Польщі, високий рівень, великий вибір актуальних спеціальностей на ринку праці, фіксована плата на весь термін та відсутність прихованих комісій, штат висококваліфікованих викладачів, сучасні аудиторії та ін.

Як вступити до університету Польщі?

Щороку до Польщі приїжджає багато іноземців з метою вступу до державного чи приватного університету. Це хороша можливість здобути якісну освіту та знайти гідну роботу.

Сьогодні вступити до муніципального або приватного польського ВНЗ стало простіше, для цього слід відвідати сайт університетів ВСБ Merito та зареєструвати особистий обліковий запис.

Тут представлено докладну інформацію для абітурієнтів з усіх питань — вартість, перелік необхідних документів для вступу та їх легалізація, список затребуваних факультетів та спеціальностей, умови та вимоги, переваги мовних курсів тощо.

Для вступу слід подати онлайн заявку, заповнити анкету та прикріпити всі необхідні документи. Для в'їзду до країни потрібна віза, право на її отримання — документ про підтвердження зарахування студента до університету.

Вартість освіти: від чого залежить?

Порівняно з іншими ВНЗ у Європі вартість освіти в Польщі є доступнішою, і це одна з головних переваг. Вона формується на основі кількох факторів, а саме:

— популярність/рейтинг університету;

— місто, де воно розташоване;

— вибраний факультет/спеціальність;

— тип диплома — бакалавр/магістр;

— мова викладання — англійська/польська;

— форма власності університету — державна/приватна;

— відділення навчання — денне (очне) або заочне.

Плата за навчання у польських ВНЗ фіксована та не змінюється протягом усього терміну. Також немає додаткових платежів та прихованих комісій, що дозволяє студенту планувати свої витрати.

Платити за навчання можна різними запропонованими способами — раз на семестр, півроку або одразу за весь термін. Слід зауважити, що навчатися польською дешевше, ніж англійською.

Популярні факультети у польських університетах

На бакалавра у Польщі навчаються 3 або 3,5 роки залежно від обраного напряму. Це освіта першого ступеня, після закінчення якого видають диплом інженера (незакінчена вища). Більшість випускників продовжують навчатися на магістратурі (другий ступінь), щоб поглибити отримані знання та отримати диплом магістра.

До затребуваних факультетів сьогодні у польських університетах ВСБ Меріто відносять внутрішню безпеку, інформатику, логістику, туризм та рекреацію, комп’ютерні технології, готельний бізнес, маркетинг та продаж, графічний дизайн та ін. Навчання у Польщу — це гарна та вигідна можливість отримати вищу освіту та знайти достойну роботу у будь-якій країні світу.