Передплата 2024 «Добра кухня»

Керрі провів з Лавровим "хорошу дискусію" про Україну

  • 30.03.2015, 13:28
  • 1 790

Держсекретар США Джон Керрі обговорив з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим ситуацію в Україні, Ємені та Сирії.

"Ми провели з Лавровим хорошу дискусію, обговорили ситуацію в Україні, Ємені та Сирії", — сказав Керрі.

Інших подробиць розмови про Україну держсекретар не назвав.

Лавров і Керрі в Лозанні, де тривають переговори щодо ядерної програми Ірану, також обмінялися думками про способи виходу на врегулювання ситуації навколо програми Тегерана.

Раніше в неділю, 29 березня, заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Арагчі заявляв, що Тегеран і шість провідних країн світу "з 90-відсотковою ймовірністю" візьмуть політичну домовленість щодо ядерної програми Ірану до закінчення терміну переговорів про це в кінці місяця. При цьому, додав чиновник, з більш ніж 50-відсотковою ймовірністю ці домовленості досягнуто вже в цей же день, в неділю, 29 березня.

У вівторок, 31 березня, закінчується термін, який встановили для себе минулої осені міжнародне співтовариство і Іран, щоб досягти постійної політичної домовленості про суперечливу іранську ядерну програму з тим, щоб Тегеран значно обмежив її обсяг, а світ зняв з нього накладені через цю програми санкції.

Остаточну домовленість між шістьма провідними державами світу та Іраном, з технічними подробицями, повинні укласти до 30 червня.

Іран, як підозрюють у світі, намагався таємно створити ядерну зброю. Іран заперечує це, але доказів суто мирного, як він заявляє, характеру його ядерної програми досі так і не надав.

Джерело: "Радіо Свобода"

Схожі новини