Передплата 2024 ВЗ

Другий пілот авіалайнера A320 навмисно знищив літак

  • 26.03.2015, 16:50
  • 1 096

Прокурор Марселя Брайс Робін заявив, що другий пілот аеробуса А329 міг мати намір знищити літак навмисно, повідомляє The Guardian з посиланням на Reuters.

"Після того, як капітан залишив кабіну, він (другий пілот) відмовився знову відкрити двері і натиснув кнопку, що стало фатальною подією і призвело до авіакатастрофи", — заявив прокурор на прес-конференції у прямому ефірі.

Як уточнив прокурор, другого пілота, 28-річного громадянина Німеччини, звали Андреас Любіца. Коли перший пілот вийшов у туалет, то Любіца замкнув кабіну пілотів і не пустив його назад.

Судячи із запису, під час падіння літака другий пілот нічого не говорив і дихав рівно. Робін також заявив, що подія не має ознак терористичного акту. Але на питання про те, чи було це самогубством, прокурор утримався від відповіді.

Трохи раніше стало відомо, що записи "чорних скриньок" літака Airbus німецької авіакомпанії Germanwings, який розбився у французьких Альпах 24 березня, свідчать, що один з пілотів вийшов з кабіни і не зміг повернутися на робоче місце, коли літак різко пішов вниз.

Нагадаймо, пасажирський літак А-320 авіакомпанії Germanwings, що летів з Іспанії в ФРН, розбився у вівторок на півдні Франції в гористій місцевості. На його борту перебували 144 пасажири і шість членів екіпажу. Повідомлялося, що лайнер перед катастрофою протягом досить тривалого періоду втрачав висоту. Як уточнюють ЗМІ, літак падав протягом 10 хвилин.

Джерело: Дзеркало тижня

Схожі новини