Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лицарські бої в історичній оправі

  • 23.03.2015, 23:10
  • 2 143

У польському Мальборському замку відбудеться Міжнародний чемпіонат лицарських боїв. Цього року у цьому цікавому дійстві візьме участь 20 команд з усього світу.

International Medieval Combat Federation — так називається організація, яка об’єднує лицарів з усього світу. Щороку вони зустрічаються на чемпіонаті. Останній такий був у Бельмонте в Іспанії, а тепер відбудеться у польському Мальборку.

Замок Мальборк — шедевр оборонної архітектури пізнього середньовіччя. Найбільший у світі готичний замковий комплекс площею 21 га. Мальборк будували етапами, починаючи від сімдесятих років XIII століття. У 1309 році замок став осередком великих магістрів Тевтонського Ордена. З давніх часів Мальборк був відомий усьому континенту, як одна із двох головних баз хрестових походів на Литву й Жмудь, також як місце торжеств і різних заходів, турнірів приваблюючих лицарів з багатьох країн Європи.

Чемпіонат — це можливість показати майстерність у турнірних поєдинках майстрів списа і меча з усього світу. Окрім традиційних «лицарських» європейських країн, у змаганнях воїнів середньовіччя візьмуть участь представники й досить екзотичних країн — як от США, Японії та Нової Зеландії.

Рішення про проведення турніру в Мальборку, було продиктовано значною мірою його розташуванням у Центральній Європі. Завдяки цьому вперше на чемпіонаті серед команд будуть Швеція, Словаччина і Фінляндія. Замок Тевтонського ордена з його розміром і репутація є ідеальним, щоб прийняти великий турнір.

Рішення про вибір саме замка в Мальборку було оголошено під час святкування річниці Грюнвальдської битви. Захід відбуватиметься з 30 квітня по 3 травня 2015 року. Основними атракціями будуть спортивні битви в категоріях поєдинків та групових баталій 5 проти 5 і 16 проти 16. Крім того розіб’ють середньовічний табір, де туристи зможуть побачити багато цікавого. Будуть верхові поєдинки, покази танцю і мистецтва полювання з соколами, а також концерти стародавньої музики.

Відбудуться і показові лицарські бої. Під час таких шоу лицарі виходять на ринг в сяючих вогнями під феєрверки і звуки музики.

Схожі новини