Передплата 2024 «Добрий господар»

"Україні треба дати зброю"

  • 13.12.2014, 13:24
  • 1 272

Колишній командувач військами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс заявив, що Північноатлантичний альянс не повинен обмежуватися постачанням Києву лише нелетальної озброєння.

Ставрідіс відзначив, що вважає недостатніми поставки Україні нелетального військового спорядження, які зараз здійснюють країни НАТО. Під нелетальною військовою допомогою розуміється постачання спорядження, яке може бути застосоване у військових цілях, але не може бути використане в бою для знищення живої сили противника. У цю категорію входять бронежилети, обладнання зв'язку, транспортні засоби, пише "Ліга".

"Я думаю, що ми повинні надати значну військову допомогу українським військовим, — заявив Ставрідіс. — Я не думаю, що ми повинні обмежувати себе нелетальною допомогою. Ми повинні надати боєприпаси, пальне, допомогу в галузі логістики. Я думаю, що сприяння у сфері кібербезпеки буде мати важливе значення, а також консультації і потенційно спрямування радників".

Джеймс Ставрідіс очолював одночасно Європейське командування ЗС США та Об'єднані збройні сили НАТО в Європі в 2009-2013 роках.

Нагадаємо, раніше Сенат Конгресу США прийняла законопроект "Акт на підтримку свободи України — 2014". Законопроект передбачає надання Україні суттєвої фінансової допомоги, летального озброєння і визначає України особливим партнером США поза блоком НАТО. Пізніше Палата представників змінила законопроект, прибравши звідти статус України як союзника США поза НАТО, але зберегла обсяг військової допомоги в $ 350 млн.

Схожі новини