Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Яценюк попросив генсека ООН допомогти припинити російську агресію

  • 26.09.2014, 14:01
  • 897

У четвер, 25 вересня, в рамках робочого візиту до США прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів, передає NB.NEWS

«Глава уряду зазначив, що ситуація в Донецькій і Луганській областях залишається напруженою. Тривають випадки порушення російською стороною режиму припинення вогню. Викликають серйозне занепокоєння грубі порушення прав людини в Криму, переслідування незаконною російською владою кримських татар», — йдеться в повідомленні.

У цьому контексті пан Яценюк звернувся до Генерального секретаря з проханням про застосування всіх інструментів ООН для припинення російської агресії і подолання її наслідків.

Він зазначив потенціал ООН в питаннях звільнення заручників, у тому числі незаконно утримуваних російською владою Надії Савченко та Олега Сенцова.

Український прем'єр також домовився з Генеральним секретарем про активне використання структур ООН у вирішенні проблем людей, які через російську агресію змушені були покинути свої будинки.

Пан Гі Мун підтвердив активну участь ООН у запланованій міжнародній донорській конференції, ключовим питанням якої буде відновлення Донбасу.

Схожі новини