Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обама: "США продовжать тиснути на Росію"

  • 19.09.2014, 12:54
  • 790

Президент США Барак Обама пообіцяв надалі згуртовувати міжнародне співтовариство щодо тиску на Росію через її агресію в Східній Європі, а також на підтримку мирного розв’язання конфлікту на сході України.

Про це він сказав у четвер під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком в Білому домі, передає Укрінформ.

“Ми продовжимо прагнути мобілізації міжнародного співтовариства, щоби сказати Росії: Україна хоче мати гарні відносини з усіма своїми сусідами, на схід і на захід”, — зазначив Обама.

При цьому він наголосив, що Росія не повинна диктувати офіційному Києву, які відносини та рівень співпраці він може мати з іншими партнерами.

На додаток до цього, зауважив американський президент, США збираються “продовжувати допомагати мобілізувати міжнародне співтовариство для дипломатичного розв’язання (конфлікту в Україні — Ред.)”.

Обама підкреслив, що українська влада має сильну підтримку обох партій в Сполучених Штатах, і люди Америки солідарні з народом України. “Ми не тільки бажаємо вам удачі, але ви повинні знати, що маєте також нашу тверду прихильність і дружбу”, — сказав глава Білого дому.

Крім того, американський лідер високо оцінив прагнення українського президента щодо реалізації мирного плану та досягнутих у Мінську домовленостей. Він також привітав затверджені Верховною Радою України закони про амністію та особливий статус окремих частин Донецької та Луганської областей, визнавши водночас, що це було нелегким рішенням.

Схожі новини