Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обама: "США і країни НАТО готові мобілізуватися для ізоляції Росії"

  • 13.09.2014, 17:00
  • 760

Сполучені Штати Америки, країни НАТО, а також їхні партнери готові мобілізувати всі сили для ізоляції Російської Федерації і підтримки незалежності і свободи України

Про це президент США Барак Обама заявив у Балтиморі на заході зі збору коштів до фонду Демократичної партії, передає ИТАР-ТАСС.

«Завдяки лідируючій ролі США у цьому питанні ми бачили всі 28 країн-членів НАТО і їх партнерів, які готові мобілізувати всі сили для ізоляції Росії і підтримки незалежності і свободи України», — сказав Обама. Він також зазначив, що, підтримуючи Україну, США відстоюють основоположні міжнародні принципи і норми, а не свої геополітичні інтереси.

«США не просто збираються стежити за тим, що відбувається, а продовжуватимуть докладати зусилля не лише тому, що сама Україна зіткнулася із загрозою національній безпеці, але й тому що Сполучені Штати мають намір відстоювати основоположні міжнародні принципи і норми», — підкреслив Обама.

При цьому він додав, що ситуація в Україні не створює прямих загроз для США. «У нас дуже маленька торгівля з Україною, і геополітично цього немає... Те, що відбувається в Україні, не представляє прямих загроз для нас», — резюмував президент США.

Схожі новини