Передплата 2024 ВЗ

«Треба мати запас трансформаторів, обладнання для підстанцій, водогрійних котлів»

Олег Синютка «потролив» Андрія Садового через буржуйки, які активно «просуває» міський голова Львова

Фото Суспільне Львів
Фото Суспільне Львів

Проєкт альтернативного обігріву львів'ян за допомогою пічок-буржуйок, про який останнім часом розповідає Андрій Садовий, зазнає критики. Зокрема, від народного депутата України Олега Синютки.

«Візьми і зроби! — написав Синютка у своєму пабліку. — Послухав мера Львова із закликом до мешканців міста ставити буржуйки в укриттях…

Звертаюсь до очільника міста з проханням закупити резервні трансформатори, компресори, щитові та інше необхідне обладнання. Гроші у бюджеті є, і повноваження депутати міської ради вам надали!

Звичайно, зробити це треба було ще пів року тому, але зробіть хоч зараз. Усе, що потрібно допомогти, — допоможу".

Олегу Синютці, безумовно, є сенс довіряти у питаннях ЖКГ. Адже, нагадаємо, ще до депутатства й керівництва Львівською областю він вісім років свого життя віддав посаді першого заступника міського голови, фактично, «тягнув» на собі усю господарку Львова… Ми запитали Олега Михайловича, яке обладнання, на його думку, треба закупити для міста.

«Треба закупити для аварійно-ремонтних і відновлювальних робіт обладнання, яке може бути пошкоджене внаслідок ворожих атак, і яке треба буде оперативно замінити, — сказав Олег Синютка. — Оскільки бачимо, що удари ворога йдуть по енергетичній інфраструктурі, треба мати запас трансформаторів, обладнання для підстанцій, водогрійних котлів. Тобто все, що необхідно для так званого недоторканого аварійного запасу, має бути закуплене і розміщене на складах. Для цього сьогодні у виконавчої влади є всі повноваження. Адже сесія міськради делегувала виконкому можливість оперативно приймати рішення. Якщо такі рішення винести на сесію міської ради, вважаю, вони будуть негайно проголосовані. Але, наскільки мені відомо, за останні пів року жодних закупок такого обладнання не проводилося, і пропозицій з надання коштів на сесію міськради не надходило.

— Як ставитеся до проєкту з буржуйками?

— Вважаю, це більше схоже на піар-акцію і на перекладання відповідальності на плечі самих городян. Що, на мою думку, неприпустимо. Це достатньо небезпечно з точки зору експлуатації, бо встановлення буржуйок, особливо у старій частині міста, може призвести до пожеж. Крім того, немає достатньої кількості обладнаних бомбосховищ, де можна було би поставити такі агрегати. Мені видається, тут треба більше подумати над тим, як зберегти великі системи, а не створювати імітацію захисту мешканців.

Схожі новини