Передплата 2024 ВЗ

Суміщала дві посади, але жодної роботи добре не виконувала

  • 14.08.2014, 23:38
  • 1 239

Президент України Петро Порошенко нарешті звільнив голову Львівської ОДА Ірину Сех з посади.Указ оприлюднено на офіційному сайті глави держави. Заяву про звільнення вона подала одразу після того, як президент Порошенко склав присягу — після 7 червня 2014 року. Тимчасово виконуючим обов’язки голови Львівської ОДА призначено Юрія Турянського. Юрій Турянський — науковець, кандидат економічних наук, викладач Львівської комерційної академії. У 2010 році — радник голови НАК «Нафтогаз України». Також очолював управління ПЕК у Львівській ОДА.

Ірина Сех стала головою Львівської ОДА 2 березня 2014 року (працювала на посаді менш як півроку). Запам’яталася тим, що незаконно поєднувала дві посади — губернатора Львівщини та депутата Верховної Ради. Громадські активісти звернулися до суду, щоб поставити крапку в кадровому питанні. Як сказав на брифінгу активіст громадської організації "Сила людей", юрист Оксана Жолнович, до Феміди звернулися тому, щоб під тиском громадськості Ірина Сех перестала порушувати закон і зробила вибір: на якому стільці сидіти. Днями суд ухвалив рішення не на користь Ірини Сех. Адвокати Ірини Сех просили Феміду припинити розгляд позову від активістів. Але суддя призначила адміністративний розгляд справи на 9 вересня 2014 року.

Під стінами ЛОДА неодноразово відбувалися пікети активістів з вимогою припинити практику сумісництва. Про спротив людей свідчили промовисті лозунги на плакатах: “Не підеш — винесемо!”, “Зупинимо Сех-чуму”, “Сех, досить!”.

Ірина Сех відзначилася також епопеєю з “дорогою” шубою. Голова ЛОДА навіть демонструвала журналістам якусь шубу. “Прошу подивитися, з якого бабуїна ця шуба!”. Запевнила, що хутро купила за понад дві тисячі гривень, але де — не пам’ятає.

Як розповів у коментарі для “ВЗ” політолог Юрій Шведа, звільнення Ірини Сех — логічне кадрове рішення Петра Порошенка, якого очікували давно. “Рішення очікуване, але запізніле, — вважає пан Юрій. — Навряд чи хтось з попередніх голів ЛОДА так сильно налаштував проти себе людей, як Ірина Сех. Не пригадую позитивних речей пані Сех на посаді голови ЛОДА. Негативів більш ніж достатньо. По-перше, це людина, яка всупереч партійним лозунгам, обіцянкам, незаконно суміщала дві посади. Фактично не виконувала належно ні одну робочу функцію, ні іншу. По-друге, її кадрова політика багатьох обурювала — призначила на посади людей, які не мали жодного відношення до адміністрації, управління, практичних навичок. Оточення формувалося за партійним принципом та партійної лояльності”.

Голова фракції “УДАР” у Львівській обласній раді Оксана Юринець має свою думку щодо кадрових пертурбацій у “Білому домі”. Вона вважає, що від зміни прізвища на посаді — у роботі нічого не зміниться. “Свого часу пані Сех пропонувала Юрія Турянського на посаду першого заступника голови Львівської ОДА, але не вийшло, — зауважила пані Оксана. — Не бачу в цьому жодних змін! Пан Турянський був радником Сех. Якщо Турянського призначили в статусі тимчасово виконуючого обов’язки, то це не означає, що він може змінити систему. Це окозамилювання, а не зміни, яких очікують”.

Швидше за все, пан Турянський буде виконувати обов’язки до парламентських виборів, а потім вже призначать повноцінного голову ЛОДА.

Схожі новини