Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кучма: "Гуманітарна допомога пройде через Харківську область"

  • 12.08.2014, 15:52
  • 1 023

Гуманітарна допомога Луганську, спрямована Росією під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста, перетне українсько-російський кордон на митному посту в Харківській області.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок другий президент України Леонід Кучма.

"На засіданні контактної групи в понеділок було вирішено, що гуманітарна допомога пройде через Харківську область, маршрут до Луганська також визначено", — сказав він.

Кучма підкреслив, що "допомога буде здійснюватися під егідою Міжнародного Червоного Хреста, а колона — супроводжуватися представниками ОБСЄ".

Засідання контактної групи в понеділок пройшло у форматі відеомосту, в ньому взяли участь представники "ДНР", в той час, як "ЛНР" на засіданні представлена не була.

"Мабуть, вони не зацікавлені в отриманні цієї допомоги", — сказав Кучма.

Він також зазначив, що в Луганськ будуть доставлені не тільки російські вантажі, але також "допомога України, ЄС і США".

"Дуже важливо розподіл цієї допомоги — перш за все, її повинні отримати лікарні, дитячі сади, інтернати, інші люди, які потребують допомоги. Жоден грам не повинні отримати бойовики", — підкреслив Кучма, зазначивши, що процесом розподілу допомоги займатимуться представники Червоного хреста.

Схожі новини