Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін подав до Радбезу список спонсорів терористів

  • 08.08.2014, 19:13
  • 828

Уряд України ініціює запровадження санкцій проти 172 громадян Росії та інших країн, а також 65 юридичних осіб

Про це заявив за результатами засідання уряду у п'ятницю Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає Укрінформ.

"Кабінетом Міністрів України на розгляд Ради національної безпеки і оборони передається перелік з 172 фізичних осіб-громадян РФ та інших держав, які фінансують тероризм, підтримували анексію Криму і зазіхають на територіальну цілісність та незалежність Української держави. Також до запровадження санкції передається 65 юросіб, як знаходяться переважно у власності Росії або російських резидентів, які фінансують тероризм і мають безпосереднє відношення до вчинення злочинів на території України", — наголосив глава уряду.

За його словами, Кабмін також розробив та подає на розгляд парламенту проект закону про санкції, відповідно до якого рішення про запровадження санкцій ухвалює РНБО на підставі подання уряду, Президента, Служби безпеки України або Національного банку.

На прохання журналістів назвати кілька прізвищ із цього списку Яценюк сказав: "Що стосується переліку осіб, то на даному етапі він підготовлений, обгрунтований і за рішенням Ради національної безпеки і оборони може бути оприлюднений".

Він додав, що в більшості країн, як правило, переліки осіб, що підпадають під санкції, не оприлюднюються.

Схожі новини