Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко: "Нам потрібен мир, але не за будь-яку ціну"

  • 25.06.2014, 20:12
  • 972

На цьому Глава держави наголосив на Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади.

"Знаю, що сам факт таких консультації сприйнятий у суспільстві неоднозначно. Так звані "яструби" прагнуть швидких, жорстких військових дій, інші вимагають масштабних компромісів — тільки щоб не було війни. Відповім обом сторонам: наша мета — не війна. Не ми, не Україна її розпочала. Наша мета — мир. Але підкреслюю: мир не за будь-яку ціну і не на будь-яких умовах", — заявив він.

За словами Порошенка, консультації тристоронньої контактної групи, які відбулися у Донецьку, є першим кроком на шляху мирного діалогу щодо вирішення ситуації на Сході України. Цей план також отримав підтримку всіх міжнародних організацій і глав держав.

Президент нагадав, що йому довелося ухвалити непросте рішення про припинення Україною вогню в односторонньому порядку.

"Діалог про реалізацію президентського плану мирного врегулювання на Донбасі розпочався. Нагадаю, цей план складається з 15 кроків і передбачає негайну і безумовну демілітаризацію конфлікту і відновлення контролю над російсько-українським кордоном", — зазначив Глава держави.

Він наголосив, що серед першочергових кроків з реалізації мирного плану є відновлення діяльності місцевих органів влади на Донбасі, а також відновлення центрального телерадіомовлення у Донецькі та Луганській областях.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини