Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко не виключає зустріч Україна-ЄС-Росія щодо ситуації на сході

  • 23.06.2014, 18:39
  • 809

Президент України Петро Порошенко не виключає проведення до 27 червня тристоронніх консультацій у форматі Україна-Євросоюз-Росія на рівні експертів з врегулювання ситуації на сході. Про це він повідомив під час телефонної розмови з президентом Європейської ради Херманом Ван Ромпеєм, інформує прес-служба глави держави.

"Президент України зазначив, що вірить в те, що РФ підтримає мирний план не тільки на словах, але й на ділі", — йдеться в повідомленні.

Порошенко також запевнив Ромпея про 29 випадків порушення режиму припинення вогню з боку сепаратистів у Донецькій і Луганській областях. Він також підкреслив необхідність безумовного виконання таких елементів мирного плану, як створення 10-кілометрової буферної зони, звільнення заручників і встановлення контролю украінсько-російського кордону по обидва боки для припинення нелегальної поставки зброї, техніки, найманців, наркотиків.

Лавров і Керрі обговорили мирний план Порошенка

У свою чергу Ромпей "високо оцінив" мирний план Порошенка. "Сьогодні мирний план України, який Ви запропонували, підтримують не тільки країни-учасниці ЄС, але і весь світ", — цитує європейського політика прес-служба президента України.

Також Ромпей поінформував про можливість введення додаткових санкцій щодо Росії у випадку, якщо не будуть прийняті всі зусилля для встановлення миру.

Схожі новини