Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Яценюк: "Ті, хто сьогодні розпалює війну проти українського народу, зрадили полеглих у боях"

  • 22.06.2014, 21:57
  • 885

Звернення Арсенія Яценюка до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дорогі співвітчизники!

73 роки тому для мільйонів українців почалася найстрашніша війна у світовій історії. За Перемогу в ній Україна заплатила колосальну ціну — під час війни загинув кожний п’ятий українець. Ті, хто вижив, були впевнені — мир назавжди прийшов на нашу землю.

Ті, хто сьогодні розпалює війну проти українського народу, зрадили полеглих у боях, замордованих і закатованих на окупованих територіях. Вони знов несуть нам смерть і розруху. Кращі сини і доньки України знову вимушені брати до рук зброю, щоби відстояти нашу країну, нашу гідність, наше майбутнє.

Сьогодні ми вклоняємося подвигу тих, хто відстояв світ у війні з фашизмом, і схиляємо голову перед героїзмом загиблих у боротьбі проти терористів та найманців, які підняли руку на мир і спокій наших людей.

Наша перемога виростає з мужності, відповідальності, любові до України і глибокої віри в неї. Ми з кожним днем стаємо сильнішими, мудрішими і більш дієвими. Ми багато чому навчилися за останні місяці і продовжуємо вчитися — швидше, ніж багато хто сподівався.

Ми стверджуємося.

Вічна пам'ять полеглим. Слава героям!

Слава Україні!