Передплата 2024 «Добра кухня»

Тільки б парламентські двері, як перед Януковичем, не зачинилися...

Дату для інавгурації Петра Порошенка несприятливу обрали, застерігають нумерологи

Поки комунальники авралом марафетять Грушевського, Банкову і Софійську площу (місця, куди у день інавгурації ступатиме нога п’ятого президента), Петро Порошенко парадний костюм приміряє і вступну промову перед дзеркалом репетирує. Останні штрихи (в обов’язковій передінавгураційній програмі, і манікюр, мабуть, а то руку на Пересопницькому Євангелії крупним планом показуватимуть), і ось вона — довгождана мить! Ступить Петро Олексійович на червону парламентську доріжку, підніметься сходами, урочисто пройде крізь масивні двері (ті самі, які у день «коронації» Януковича зачинилися, наврочивши Федоровичу швидку президентську кончину), промарширує до трибуни і, виголосивши присягу, прийме президентську булаву. Ось тільки Сатурн з Меркурієм обіцяють Порошенкові свято зіпсувати. Це у бюлетенях цифри на користь Петра Олексійовича зійшлися. А дата його інавгурації, застерігають нумерологи, нічого хорошого не обіцяє...

Плани провести урочистості з нагоди інавгурації на Майдані змінилися. Чи то організатори «коронації» вирішили, що залишки революційного містечка парадну картинку псуватимуть. Чи, може, сам Порошенко передумав, згадавши, що на Майдані Ющенка у президенти висвятили — і де він зараз, мовляв?

Склавши присягу на урочистому засіданні Верховної Ради, яке розпочнеться о 10-й годині, поїде Петро Олексійович на Софійську площу святкувати (задля безпеки, тут навіть бетонні урни на «прозорі», пластикові замінять, а ось від закатування в асфальт каналізаційних люків, як це було колись під час візиту до Києва Буша-молодшого, відмовилися). Після молебню — церемонія представлення новому Верховному головнокомандувачу військового начальства й урочисте підняття президентського штандарта. Далі за графіком — прийом на Банковій й у «Мистецькому арсеналі».

Гостей на президентську «петрівку» багацько з’їдеться. Лише закордонних делегацій понад два десятки буде. Серед VIP-гостей, які підтвердили свою участь у приурочених до інавгурації заходах, — президенти Польщі та Литви Броніслав Коморовський і Даля Грібаускайте, віце-президент США Джо Байден, глава МЗС Швейцарії Дідьє Буркхальтер, президент Європейської Ради Герман ван Ромпей, генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр. ПТН — ПНХ (він же Путін Х...ло) у списку запрошених немає. Але без кремлівського духу на інавгурації не обійдеться. Росію на «святі Петра» представлятиме посол РФ Михайло Зурабов. У російському МЗС заявили, що приліт Зурабова до Києва не обмежиться лише інавгурацією Порошенка. Посол, мовляв, і після церемонії в українській столиці залишиться — працювати (Кремль відкликав Зурабова наприкінці лютого, що ознаменувало початок збройної агресії РФ проти України).

Схоже на хороший знак. Чого не скажеш про дату інавгурації п’ятого президента України.

— З 24 травня по 8 червня Сатурн перебуватиме у руйнівному градусі Скорпіона. Це дуже погано, — каже нумеролог Людмила Савіна, розшифровуючи, на прохання «ВЗ», «код» дати (7 червня 2014 року). — Виходить, що будь-яке починання не обіцятиме нічого хорошого. 7 червня ще й ретроградний Меркурій починається. А усе, що починається на ретроградний Меркурій, потім не закінчується тим, що ви планували, на що розраховували. До того ж сама по собі субота — це теж Сатурн. І рік Сатурна зараз. І Україна — в Сатурні. Сатурн не вважається сприятливою планетою (в окультних вченнях символом Сатурна є скелет з косою. — «ВЗ»). Якщо говорити про дату 7 червня, усе, що закладатиметься у цей день, може обернутися несприятливо для України, не тим, що треба. Якщо людина приходить у такий день на пост президента, у неї щороку чотири місяці після дати інавгурації (з 7 червня по 7 жовтня) будуть несприятливими. Це стосується дій, рішень, які прийматимуться у цей період. Несприятливими вони будуть не лише для президента, а й для країни. Тому бажано було б змінити день інавгурації.

— Яка дата була б найвдалішою?

— З цим складно: до липня таких дат не бачу. А якщо врахувати те, що я казала про несприятливий період після інавгурації, то виходить, що у новообраного президента найближчі сприятливі дати — лише через чотири місяці.

— Може, і з днем президентських виборів Верховна Рада прогадала — з точки зору нумерології?

— Для виборів справді не той день обрали. Таке враження, що в нас усе важливе робиться у несприятливий час. Як почали з парламентських виборів (дату невдало вибрали — і маємо те, що маємо), так і далі рухаємося. Інавгурації (5 червня) нового мера Києва Віталія Кличка це теж стосується.

Схожі новини