Передплата 2024 «Добра кухня»

МВС: "Реакція на спроби дестабілізації буде жорсткою"

  • 12.04.2014, 13:49
  • 697

МВС послідовно виступає за мирне вираження громадянської позиції на всій території України, незалежно від національності, політичних переконань та регіону проживання громадян

Про це йдеться у заяві МВС, оприлюдненій прес-службою відомства.

"Відповідно до ст.39 Конституції України, громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і виражати свою точку зору з приводу громадянських, соціальних, політичних та інших питань. Це право може бути обмежене тільки в інтересах суспільної та національної безпеки", — йдеться у заяві.

МВС попереджає представників громадських організацій та політичних партій про неприпустимість організації акцій громадянського протистояння і радикальних проявів в усіх регіонах України.

МВС звертається до громадських та політичних організацій, груп і об’єднань громадян всіх напрямків політичного спектра — не виводити бойовиків на вулиці, не закликати до насильницьких і агресивних дій, не провокувати зіткнення

МВС також поперджає, що жорстко реагуватиме "на прояви умисної дестабілізації обстановки, порушення громадського порядку та масові заворушення на всій території України і, особливо, в областях, де проводяться спецоперації з врегулювання ситуації та подолання проявів сепаратизму: Донецькій, Луганській, Харківській".

"Всі, хто буде порушувати Закон, незалежно від декларованих гасел і партійної приналежності — будуть затримані і ступінь їхньої відповідальності встановить суд", — наголошують у відомстві.

МВС також нагадує, що організація масових заворушень відноситься до «тяжких» статей Кримінального кодексу. За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, а в разі загибелі будь-кого з учасників, то відповідальність для організаторів може бути від 8 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялось, за фактами закликів до порушення територіальної цілісності України і повалення конституційного ладу правоохоронці відкрили вже 145 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, Київський районний суд Харкова визначив запобіжний захід для 62-х з 65-ти підозрюваних у масових сепаратистських заворушеннях у Харкові. Трьох підозрюваних відпустили під домашній арешт, щодо 59-ти обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини