Передплата 2024 ВЗ

МЗС: "Україна має докази координації сепаратистів Росією"

  • 09.04.2014, 19:22
  • 862

В України є незаперечні докази того, що діяльність озброєних сепаратистів на Сході країни координує та організовує Росія

Про це на брифінгу 9 квітня заявив директор департаменту інформполітики МЗС України Євген Перебийніс.

"Російською стороною продовжується підривна діяльність, яка загрожує безпеці України та її громадян", — заявив Перебийніс.

За його словами, "незаперечним доказом цього є практично щоденні затримання СБУ російських шпигунів та членів диверсійних груп, які координуються ФСБ та військовою розвідкою РФ".

"Є свідчення про безпосередню участь громад РФ в координуванні та реалізації планів із силового захоплення об’єктів в Донецькій, Луганській та Харківській областях", — заявив він.

Перебийніс обурився спробами російських чиновників порівняти сепаратистські виступи на Сході з подіями на Майдані.

"Останнім часом від офіційних представників РФ ми чуємо просто немислимі спроби виправдати сепаратизм в Україні", — розповів Пербийніс.

"Нам закидають "подвійні стандарти", намагаючись порівнювати події під час Євромайдану та нинішні сепаратистські акції. Шкода, що російські чиновники, які проводять такі паралелі, не розуміють очевидних відмінностей", — додав він.

Як повідомлялось, 8 квітня СБУ затримала громадянку Російської Федерації, яка виконувала завдання спецслужб для дестабілізації ситуації у південних областях України.

Також на Херсонщині затримали російського диверсанта, який планував на чолі озброєної групи здійснити захоплення стратегічних об’єктів, зокрема, Каховської ГЕС. Во

Нагадаємо, за місяць СБУ викрила щонайменше вісім фактів шпигунства та підготовки диверсій в Україні.

Джерело: Українська правда

Схожі новини