Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Романтичних «ботанів» мобілізація не торкнеться

  • 17.03.2014, 23:36
  • 1 141

17 березня Верховна Рада затвердила Указ президента України від 17 березня 2014 року №303 “Про часткову мобілізацію”. В усіх регіонах України таким чином “через загострення суспільно-політичної ситуації на Кримському півострові”, зазначається в Указі, розпочинається часткова мобілізація. Під час її проведення всі військові частини Збройних сил і Національної гвардії України мають бути укомплектовані відповідно до штатів воєнного часу.

Часткова мобілізація має бути проведена протягом 45 днів. Під час мобілізації, уточнив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій, до лав Збройних сил призвуть 20 тисяч осіб. Ще 20 тисяч українців мають поповнити лави новоствореної Національної гвардії.

На території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, зазначено в Указі, до армії мобілізовуватимуть лише добровольців. У решті регіонів України військкомати призиватимуть тих військовозобов’язаних, яких вважатимуть за потрібне.

Коментуючи президентський Указ, в. о. голови фракції “Батьківщина” у Верховній Раді Сергій Соболєв зауважив, що до війська призвуть, перш за все, фахівців, які пройшли строкову службу в армії. Працівники військ­коматів тим часом пояснюють, що проводитимуть часткову мобілізацію відповідно до мобілізаційних планів. Тобто надішлють повістки фахівцям з найбільш затребуваними військовими спеціальностями віком від 25 до 45 років. Чоловіків більш поважного віку мобілізація може торкнутися, лише якщо вони старші офіцери запасу.

Що необхідно знати чоловікам віком до 45 років:

1. Усі громадяни України віком до 45 років, які проходили військову службу у лавах Збройних сил або інших військових формуваннях, повинні особисто звернутися у районний військовий комісаріат за місцем реєстрації та перебування на військовому обліку.

2. Отримавши повістку, необхідно прибути за вказаним місцем у визначений час!

Із повідомлення Західного медіа-центру Міністерства оборони України.

Схожі новини