Передплата 2024 «Добра кухня»

Яценюк: "Росія відмовляється розглядати будь-які плани щодо врегулювання кризи"

  • 14.03.2014, 20:35
  • 817

РФ продовжує робити заяви, при цьому, не йдучи на реальні переговори

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що є напрацьований план з врегулювання кризової ситуації, яка склалася останнім часом, проте російська сторона відмовляється його розглядати, повідомляє агенство Інтерфакс-Україна.

"Ми напрацювали план, який має лягти в основу для врегулювання кризи, але, на жаль, Росія відмовляється розглядати будь-які плани щодо врегулювання кризи. Єдине, що вони сповідують — це завезення танків, військ, озброєння і солдатів на україно-російський кордон і нарощування своєї військової присутності в Криму", — сказав він в аеропорту Бориспіль після прильоту з Вашингтона.

Яценюк також повідомив, що за результатами його зустрічі з вищим керівництвом США був розроблений пакет політико-економічної допомоги з врегулювання кризи.

"Почнеться низка економічних і політичних консультацій. Зокрема, буде створено інвестиційну раду, будуть проведені спільні засідання україно-американського бізнесу. Україну відвідають представники Міністерства торгівлі США для того, щоб посилити двосторонню торгівлю і збільшити обсяги нашої економічної взаємодопомоги", — сказав він.

Прем'єр-міністр нагадав, що США відкрили програму для українських студентів за програмою Full Bright.

"Загальний обсяг допомоги та нашої двосторонньої співпраці є безпрецедентним. Крім того, буде відновлено роботу нашої спільної комісії зі стратегічного партнерства", — додав він.

Також Яценюк повідомив, що ведуться переговори про надання військово-технічної допомоги з Міноборони США.

Схожі новини