Передплата 2024 ВЗ

Сашко «Білий» побив прокурора та погрожував посадити на ланцюг «як собаку»

Вбивство жительки села Ставки Рівенського району набуло неабиякого резонансу

Тіло 58-річної жінки знайшла у її будинку дочка. Експертиза встановила, причиною смерті стало удушення. По «гарячих» слідах міліціонери затримали підозрюваного у скоєнні злочину. Чоловік зізнався, що задушив жінку. Причетність затриманого до вбивства підтвердилася й іншими слідчими діями, повідомляє начальник Рівенського РВ УМВС Ігор Денисюк.

Прокурор Андрій Таргоній, вважаючи ці докази недостатніми, забороняв правоохоронцям оголосити про підозру та обрати міру запобіжного заходу затриманому. Дізнавшись про це, куратор західно-українського «Правого Сектору» Олександр Музичко (Сашко «Білий») прийшов у прокуратуру, вимагаючи пояснити ситуацію. Вимагаючи прокурора діяти по закону, Музичко схопив його за краватку, зі всієї сили відштовхнув до стіни. Спроба Андрія Таргонія щось пояснити обернулася для нього ляпасом по потилиці. Сашко «Білий» погрожував закрити посадовця у підвалі та посадити на ланцюг «як собаку», якщо той не припинить саботувати роботу міліціонерів. Пригрозив відрубати руку тому працівнику прокуратури, який наважиться отримати зарплату за лютий.

— Якщо ви думаєте, що я сьогодні добрий, бо прийшов без автомата, помиляєтеся — я прийшов із пістолетом, — пригрозив Олександр Музичко, який кількома днями раніше приніс на засідання Президії обласної ради автомат Калашникова. На ліквідацію непорозуміння дав прокурору три години.

За кілька хвилин по тому, Андрій Таргоній повідомив журналістам, що коли співробітники міліції принесли йому матеріали справи, там не було жодного доказу причетності затриманого до згаданого злочину. Тож він лише дав вказівку встановити обставини, які потребують доведення. Вже на ранок наступного дня, переконує прокурор Таргоній, надані вказівки були виконані. Отже, подаватиметься клопотання до суду про вирішення питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відео дивіться тут

м. Рівне