Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рукавиці Луценка – як натяк взяти цю владу за горло…

Екс-глава МВС Юрій Луценко, який у Менській виправній колонії Чернігівської області відбуває чотирирічне ув’язнення за вироком Печерського суду, приступив до роботи: разом з іншими в’язнями на швейній машинці шиє рукавиці з брезенту. Про це кореспонденту «Високого Замку» розповіла його дружина Ірина.

Нехитру продукцію свого чоловіка Ірина Луценко показала учасникам віча у Львові, куди приїхала на підтримку демократичних сил. Щоправда, у дещо видозміненому вигляді: на цих рукавицях було намальовано стиснутий кулак — як символ спротиву.

Звертаючись до галичан, Ірина Луценко переадресувала їм заклик свого чоловіка: «Україна у твоїх руках!».

— Мій чоловік сьогодні знаходиться в колонії, у повній ізоляції від світу, — сказала дружина екс-міністра. — Він позбавлений права спілкуватися з адвокатами, рідними, друзями. Але має роботу і швейну машинку. Ці рукавиці від Луценка — це сигнал усім українцям — взяти контроль над державою у свої руки, міцно стиснути кулаки і побороти злочинний режим, що панує два з половиною роки на нашій землі. Ув’язнений, але нескорений, Луценко звертається до всіх і кожного — не мовчіть, дійте, здобувайте свободу для себе та своїх дітей.

Ірина Луценко сказала, що в українців немає права на песимізм і байдужість. За її словами, стояти осторонь того, що робить влада з Україною, є злочином.

— Сьогодні найвідоміші політичні в’язні нинішнього режиму — Тимошенко й Луценко — два з половиною роки на двох перебувають за ґратами. Незаконно, цинічно, із позбавленням будь-яких прав на захист, здоров’я, життя врешті-решт. Їх ув’язнення — це публічне покарання Майдану, направлене на мільйони українців, що об’єдналися і змогли зробити ривок до свободи і демократії у 2004-му. Саме об’єднання — це смертельна точка для правлячого режиму Януковича.

Схожі новини