Передплатити Підтримати

А торт «видрукували» з принтера!


На святі професійно-технічної освіти «Великодні дзвони-2014» презентували їстівний рисовий папір, модерні вишавані костюми та вироби з бісеру

Представники училищ Львівщини 24 квітня поблизу пам’ятника Каменяреві виставляли здобутки своїх вихованців: оригінальну випічку, акварельні пейзажі, вишивку, вироби з бісеру та дерева, сміливі комплекти одягу та різнобарвне взуття. А все це для того, щоб привабити випускників 9-х та 11-х класів та довести їм, що освіта у професійно-технічних закладах така ж престижна, як і вища освіта.

На площі перед ЛНУ імені Івана Франка розгорнулося різнокольорове містечко. Майбутні кухарі розкладали на тацях пишні тістечка та апетитні коржики, без п’яти хвилин дизайнери востаннє поправляли оригінальні костюми та взуття, перукарі вкладали перуки зі складними плетіннями на голови манекенів...

“На святі професійно-технічної освіти Львівщини “Великодні дзвони-2014” були присутні представники тридцяти закладів, — розповів “ВЗ” організатор заходу Роман Вороняк. — Мета свята — профорієнтація. Хочемо, щоб дев’ятикласники та одинадцятикласники побачили, чим нині живе “професійно-технічна” освіта”.

За словами директора Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді Володимира Рудницького, свято відбувається вже 27 раз. “Цьогоріч представили колекцію народного одягу “Посиденьки”, — розповіла “ВЗ” заступник директора Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання та дизайну Львова Оксана Чайковська. — Учні нашого училища та майстри професійного навчання працювали над колекцією близько місяця. Колористика одягу — сині та червоні кольори. Працювали з такими відтінками, оскільки це традиційні українські кольори. Крім того, така вишивка яскрава та помітна”.

Вихованці Львівського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму розклали на численних тацях смаколики: тістечка, бісквіти і торти різної форми з шоколадом, горіхами, сухофруктами, сиром... “Нашою родзинкою є торт, малюнок-вишиванку на який “видрукували” на спеціальному кондитерському принтері, — розповіла старший майстер Ольга Сухарина. — Орнамент наносили на спеціальний їстівний рисовий папір. Начинка торта маково-горіхова. Випікали близько двох годин”. “Видрукуваний” торт можна було придбати. Понад двокілограмовий смаколик коштував близько 170 гривень.