Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїль продовжить воювати із ХАМАСом, — джерело

  • 05.05.2024, 16:40
  • 271

Наразі Ізраїль не бачить можливості прийняти пропозицію щодо завершення військової операції проти руху ХАМАС, бо для цього необхідно виконати всі вказані раніше цілі

Фото The Times of Israel
Фото The Times of Israel

Про це заявив ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху.

«Ізраїль не може прийняти таке. Ми не готові миритися із ситуацією, за якої батальйони ХАМАС вийдуть зі своїх бункерів, знову візьмуть Газу під контроль, відновлять військову інфраструктуру і знову загрожуватимуть громадянам Ізраїлю по сусідству, містам на півдні, скрізь у країні», — цитує його The Times of Israel.

«Ізраїль не погодиться на вимоги ХАМАС (остаточно припинити військову операцію задля встановлення перемир’я в Секторі Гази та звільнення заручників, яких утримує ХАМАС. — Ред.), що означають капітуляцію, і він продовжить битися аж до виконання цілей», — наголосив Нетаньяху.

Він пояснив, що, якщо Ізраїль погодиться на вимоги ХАМАС, це лише наблизить початок наступного конфлікту. Водночас Нетаньягу сказав, що Ізраїль все ще готовий на угоду з ХАМАС про тимчасове припинення вогню, однак рух не хоче змінювати свою позицію щодо її умов.

Схожі новини