Передплата 2024 «Добрий господар»

Молитовний вечір пам’яті у Храмі Священномученика Климентія Шептицького

Четвер, 25 квітня 18.00 у храмі Священномученика Климентія Шептицького відкриття виставки старовинних плащаниць

За словами отця Севастьяна, настоятеля храму, 25 квітня в особливий спосіб хочуть бути поруч з усіма родинами, які переживають втрату близьких і рідних. Бути разом з матерями, дітьми, дружинами і сестрами воїнів, разом з родинами, зниклих безвісти… Разом молитися і вірити, разом долати труднощі і наближати перемогу.

З цієї нагоди у храмі презентують експозицюя старовинних плащаниць, хрестів авторства художника-коваля Олега Боньковського (до речі, ці надзвичайно мистецькі хрести автор дарує музею Митрополита Андрея Шептицького, — Авт.) та живопису розп’яття Христового.

Представлять найдавніші плащаниці ХVI століття, ХVIII, початку ХХ століть. Деякі з них відреставровані, ініші — потребуватимуть реставрації. На сподівання отця Севастьяна, можливо, знайдуться меценати, які профінансують реставраційні роботи цих мистецьких шедеврів. Крім цього, можна буде побачити живопис розп’яття Христа, одне привезене отцем Севастьяном з Ліону (Франція), інше отцем Богданом Пушкарем 1942 року з дуже цікавим сюжетом. А ще розп’яття «Зняття з Христа», нарисоване олівцем Андреєм Шептицьким. Коли Митрополит мав хвору руку, лікарі рекомендували брати в руку олівець і малювати. У Музею Митрополита Андрея Шептицького є 30 таких робіт, мальованих олівцем, які у майбутньому будуть також виставлені на оглядини глядачам.

Відкриття виставки цих сакральних творів буде під супровід хору Львівської консерваторії.

Цю експозицію та вечір посвячений нашим воїнам, які віддали своє життя за нас. Це буде молитовний вечір — вечір пам’яті!