Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Латвії судитимуть чоловіка за спробу диверсії в Україні

  • 20.04.2024, 19:45
  • 350

Громадянина Латвії обвинувачують у спробі незаконної участі у збройному конфлікті та поїздці до України з метою тероризму

Фото: Зміна
Фото: Зміна

Про це пише латвійський мовник LSM з посиланням на агентство LETA.

Зазначається, що у січні 2022 року Іван Тарабанов отримав від чоловіка на ім'я Олександр наказ — здійснити підпал на території України. Тарабанов погодився і виїхав на територію України для проведення операції. У прокуратурі не дають додаткової інформації, чи вдався Тарабанову теракт і як його затримали. Відомо, що справу розслідувала Службою державної безпеки (СДБ), після чого передала її до прокуратури.

Також LSM пише, наразі СДБ розслідує ще одну кримінальну справу щодо незаконної участі у війні в Україні. Ця кримінальна справа була порушена після вторгнення росії до України у лютому 2022 року щодо громадянина Латвії. П’ятнадцять років тому він служив у Національних збройних силах Латвії, але був звільнений через самовільну відсутність на службі. Поки немає відомостей про те, що латвійським правоохоронцям вдалося його затримати.

Не так давно СДБ також підтвердила, що перевіряє інформацію про можливу незаконну участь ще кількох латвійців у ​​війні в Україні на боці росії.


Джерело: LSM

Схожі новини