Передплата 2024 ВЗ

Наближаємо Україну до НАТО, — Зеленський

  • 17.02.2024, 16:50
  • 511

Головна мета України — стати членом НАТО, і наша держава робитиме все, щоб наближатися до членства в Альянсі та зміцнювати відносини із союзниками щодо безпеки та озброєння

Фото ОПУ
Фото ОПУ

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час участі в панелі-спілкуванні Ukraine in the World Мюнхенської конференції з питань безпеки.

«Чого ми очікуємо від Альянсу? Важливий був Вільнюський саміт. Ми почали працювати. У нас з’явилася Рада — це реальний практичний майданчик обговорення й допомоги», — наголосив глава держави.

Також, за словами Володимира Зеленського, на полях Вільнюського саміту НАТО відбулось обговорення та ухвалення Спільної декларації щодо підтримки України «Групи семи», до якої приєдналися приблизно 30 країн. Відтак уже три держави підписали двосторонні угоди щодо гарантій безпеки для України. Тож, як зауважив президент, саміт НАТО у Вільнюсі має позитивний результат для нашої держави.

«Конкретна зброя, конкретні гроші, конкретні терміни. Я вважаю, це важливо», — додав він.

Щодо запрошення до членства в Альянсі, то, як наголосив Зеленський, це основна мета України.

«Наша мета — бути членами НАТО. Я вважаю, що ми на це заслуговуємо. Ми будемо робити все, щоб наближати Україну до Альянсу», — запевнив Володимир Зеленський.

Він зауважив, що запрошення України до членства в НАТО — це союзницьке рішення, і поки що не всі лідери його підтримують. Тож щодо цього ще триватиме робота.

«У будь-якому разі очікуємо зміцнення наших відносин, зміцнення щодо зброї. Напевне, для нас сьогодні пакети озброєння, пакети ППО, я скажу чесно, найважливіше. Особливо від тих держав, які вагаються, чи запрошувати нас у НАТО», — заявив президент.

Схожі новини