Передплата 2024 ВЗ

«Я не тряпка якась»: Зеленський прокоментував блокаду на польському кордоні

  • 19.12.2023, 20:30
  • 1 375

Коли розпочався конфлікт на рівні лідерів Польщі й України, українці стали на бік польського лідера

Володимир Зеленський. Фото УП
Володимир Зеленський. Фото УП

Про це президент України заявив під час підсумкової пресконференції.

«Я вважаю, що ви нам допомагали так, як ви могли, а ми стояли за вас і стоїмо, як можемо. У мене були потужні стосунки з вашим кабінетом міністрів. Потім була блокада наших кордонів. Зрозумійте, це не бізнес в час війни», — наголосив він.

За його словами, під час блокади Польщею кордонів в України не було вільного Чорноморського коридору, яким можна було вивозити зерно.

«У нас були проблеми зі Словаччиною, з Угорщиною і найближчими друзями — Польщею. Ми погодилися не продавати зерно в Польщу, але звернулися з проханням — дайте вивезти», — зауважив Зеленський.

«З квітня по вересень — було дуже складно. Ми втратили сотні мільйонів доларів, частину врожаю. Ми втрачали щоденно. Ми почали втрачати політичні відносини. Я ще раз наголошу, я вдячний вашому народові, але зрозумійте, я не тряпка якась, я захищаю інтереси своєї держави під час війни. Я сказав, дайте нам просто вивезти. І нам не дали вивезти. І це було неправильно», — констатував він.

«ЄС був проти цього блокування. Слава богу, з’явилася Румунія. І президент Йоханнес мені допоміг, допоміг нашим фермерам вижити. Хоча у нього теж були страйки… Я вважаю, він показав прояв твердої людини, яка сказала: Цінності спочатку, а потім уже ціни», — зазначив Зеленський.

Схожі новини