Передплата 2024 «Добра кухня»

Два місяці карантину в Попелях

У селі Попелі на Дрогобиччині та п’ятикілометровій зоні довкола села, до якої, крім Попелів, потрапляє ще й сусіднє село Ясениця та добра частина Борислава, оголошено карантин

Рішення про це прийнято на сьогоднішньому засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії Дрогобицької районної військової адміністрації.

Підставою для накладення обмежень, як інформує пресслужба Дрогобицької районної військової адміністрації, стало виявлення сказу в кота.

Встановлено, що домашній улюбленець вкусив свою власницю та її сина. Після цього тварина загинула. Карантин діятиме упродовж двох місяців, до 22 січня 2024 року. Це не перший виявлений упродовж цьогорічного листопада випадок сказу в Дрогобицькому районі. Ще раніше, 13 листопада, небезпечну вірусну інфекцію «зафіксували» на вулиці Самбірській в самому Дрогобичі. Як і в історії зі сказом у Попелях, носієм небезпечного вірусу виявися кіт. Перед цим домашня тваринка також встигла вкусити свого господаря. Через це в Дрогобичі проводиться безоплатна масова вакцинація від сказу домашніх тварин. Не дуже приємна, але вкрай необхідна лікувальна процедура чекає й на тих власників, кого інфіковані домашні тварини вкусили або ж подряпали. Лише це служить надійною гарантією того, щоб самим не стати носієм небезпечного вірусу.

Схожі новини