Передплата 2024 «Добрий господар»

«Наше просування в ЄС і НАТО має вийти з „окопів позиційної війни“ і перейти в „контрнаступ“»

  • 04.11.2023, 10:52
  • 483

Петро Порошенко в ефірі телемарафону «7 кроків до ЄС» на телеканалах «Прямий» і «5 канал» закликав парламент, уряд та президента задіяти всі ресурси для пришвидшення членства України в ЄС і НАТО

— Порошенко

Порошенко заявив, що військові на фронті добре знають свою задачу — йти вперед, звільняти територію України від ворога і захищати державу, здобуваючи перемогу.

«А що мають робити урядовці, парламентарі, президент? Вони мають забезпечити свою перемогу. І що це за перемога? Це означає, що нам треба встати з „окопів позиційної війни“ і перейти в контрнаступ по руху України в ЄС та НАТО. Це те, для чого їх обрали, чого чекають люди і що зобов’язані зробити всі без виключення органи влади», — вважає Порошенко.

«На парламент лягає величезна частина відповідальності, на уряд лягає величезна частина відповідальності, і на президента. Це не тільки, щоб парламент приймав закони. Після початку відкриття переговорів по вступу до Європейського Союзу там мають бути експерти, переговорники, авторитетні люди, яких знають у Сполучених Штатах з питань НАТО, і в Європейському Союзі», — пояснює Порошенко.

«У нас немає іншої альтернативи, бо це є наш контрнаступ в напрямку членства в ЄС та НАТО. Це є наша зброя. І врешті-решт це є наша перемога. Коли мене запитають, а що є в цьому сенсі наша перемога — членство в НАТО є наша перемога. Бо це буде забезпечувати сталу безпекову ситуацію на континенті. І це точно означає поразку росії», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини