Передплата 2024 «Добра кухня»

Байден проситиме у Конгресу пакет допомоги для Ізраїлю

  • 19.10.2023, 10:45
  • 362

Президент США Джо Байден під час візиту в Ізраїль заявив, що звернеться до Конгресу США за «безпрецедентним пакетом допомоги» для захисту ізраїльської держави від ворогів. Він також порівняв напад бойовиків ХАМАС із Голокостом і додав, що цього разу «світ не заплющить очі»

Візит Байдена в Ізраїль. Фото АР
Візит Байдена в Ізраїль. Фото АР

Лідер США пообіцяв 100 мільйонів доларів палестинцям у секторі Гази й на Західному березі річки Йордан. Кошти скерують на гуманітарну допомогу, але є умови — вона не повинна потрапити до рук терористів. Байден також обговорив із владою Ізраїлю шлях доставки гуманітарної допомоги з Єгипту до сектора Гази.

«Я попросив ізраїльський уряд, з яким я зустрічався вранці, погодитися на доставку життєво необхідної гуманітарної допомоги цивільним у Газі з тим, що це перевірятимуть, а також що допомога має надходити до цивільних, а не до ХАМАС», — наголосив президент США.

Глава Білого дому також додав, що Штати перекидають у регіон потужні сили, зокрема — дві авіаносні групи, щоби стримувати агресію та завадити розширенню конфлікту.

Водночас Байден закликав громадян Ізраїлю «не піддаватися люті» та памʼятати, що «більшість палестинців — це не ХАМАС».

«Після 11 вересня ми були розлючені у Сполучених Штатах. І хоча ми прагнули справедливості й досягли її, ми також припускалися помилок», — зазначив американський лідер.

Схожі новини