Передплата 2024 «Добра кухня»

КНДР різко наростила перевезення в рф — супутникові знімки

  • 08.10.2023, 13:45
  • 439

Проєкт Beyond Parallel американського Центру стратегічних і міжнародних досліджень зафіксував різке зростання кількості вантажних перевезень між Північною Кореєю та росією після зустрічі лідерів обох держав у вересні

Про це йдеться у публікації Beyond Parallel.

Супутниковий знімок залізничного об'єкта в північнокорейському місті Туманган, що на кордоні з росією, від 5 жовтня 2023 року зафіксував безпрецедентну кількість вантажних вагонів — загалом близько 73.

Активність у Тумангані набагато вища за ту, яку американські аналітики з Beyond Parallel спостерігали на об'єкті протягом останніх п’яти років — навіть до пандемії коронавірусу. До того ж поруч із ним триває будівництво, ймовірно, нового складського приміщення.

«З огляду на те, що Кім і путін обговорили на останньому саміті деякі питання військового обміну та співпраці, різке збільшення залізничного руху, ймовірно, свідчить про постачання Північною Кореєю зброї та боєприпасів до росії», — йдеться в публікації.

На думку аналітиків, в обмін на зброю Кім може отримати вкрай необхідну енергетичну і продовольчу допомогу, а також передові збройові технології, в тому числі пов’язані з міжконтинентальними балістичними ракетами, підводними човнами з ядерними балістичними ракетами і військовими розвідувальними супутниками.

Схожі новини