Передплата 2024 ВЗ

«Нагорода не тільки для мене, а й для всіх українців, які працюють над тим, щоб українсько-польські відносини мали майбутнє в ЄС»

  • 31.05.2023, 14:51
  • 485

Центр Східної Європи UMCS в Любліні (Польща) присвоїв медаль св. Кирила і Мефодія народному депутату України та співголові парламентської групи міжпарламентських зв’язків з Польщею Миколі Княжицькому. Нагородили українського парламентаря за внесок у розвиток польсько-українських відносин

Народного депутата Миколу Княжицького нагородили Медаллю Св. Кирила та Мефодія
Народного депутата Миколу Княжицького нагородили Медаллю Св. Кирила та Мефодія

Медаль ім Кирила і Мефодія — це гуманітарна нагорода, створена за ініціативи Центру Східної Європи Університету Марії Кюрі-Склодовської у Любліні. Нею відзначають вчених, політиків, науковців, громадських діячів, а також організації за їхню діяльність на благо Східної Європи. 2019-го року, наприклад, відзнаку отримав польський політик Павел Коваль, поборник українсько-польських відносин. Миколі Княжицькому капітула присвоїла медаль ще восени 2021 року. Та вручення відтермінували через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

«Це дуже велика честь і відповідальність для мене. Я хочу ще раз подякувати Капітулі та Університету в Любліні, які вирішили мене нагородити. Ця нагорода, звичайно, не тільки для мене, а й для всіх українців, які працюють над тим, щоб українсько-польські відносини мали майбутнє в європейському союзі. Це дуже важливо для мене», — сказав Микола Княжицький.