Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині чоловік здобував кар'єру, використовуючи підроблені дипломи про освіту

  • 03.05.2023, 19:15
  • 1 624

На Львівщині правоохоронці викрили зловмисника, який робив наукову кар'єру, використовуючи підроблені дипломи

Підроблені документи. Фото: Поліція
Підроблені документи. Фото: Поліція

Як повідомили у Нацполіції Львівщини, псевдонауковця викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Як зазначили правоохоронці, у 2009 році чоловік для влаштування на роботу в один з вищих навчальних закладів Львівщини надав підроблений диплом кандидата юридичних наук, нібито виданий йому престижним столичним університетом. Так на посаді він отримував усі передбачені виплати.

У 2012 році він надав керівництву університету ще один підроблений диплом того ж столичного університету — диплом доктора юридичних наук, після чого отримав вчене звання професора та підвищення по службі. У цьому закладі чоловік пропрацював до 2016 року, після чого перейшов на роботу в інший львівський ВУЗ, де до 2022 року очолював одну з кафедр.

«При цьому йому регулярно нараховувались та виплачувались усі відповідні доплати. Загалом сума незаконних виплат, які отримав зловмисник за ці роки, становить близько 700 тисяч гривень», — йдеться у повідомленні поліції.

Псевдонауковцю повідомили про підозру у шахрайстві, підробленні документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — позбавлення волі на строк до восьми років.

Схожі новини