Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові відкрили унікальну дитячу кімнату від організації UNICEF

Це середовище, де діти можуть почуватися захищеними від тривог і стресу війни

Фото авторки
Фото авторки

На Львівському залізничному вокзалі відкрили розвивально-розважальну дитячу зону «Спільно», де можуть перебувати батьки зі своїми маленькими пасажирами, зокрема ті, які прибули до Львова евакуаційним потягом зі сходу України.

Це вже третя вокзальна зона для батьків із дітьми різного віку, створена під час війни разом із дитячим фондом ООН (UNICEF). Раніше такі зони з’явилися у Києві та Харкові. Дитячі зони на вокзалах є безкоштовними і працюють цілодобово.

Зона для дітей на львівському вокзалі постала у колишньому залі для камер схову… Вона має три просторі зали — вітальню з гардеробом, питною водою, книжками й розмальовками в дорогу. Є велика ігрова кімната для дітей різного віку та кімната для грудного вигодовування та сповивання. Також у кімнаті «Спільно» — розвивальні та ігрові набори, аніматори та психологи від UNICEF.

Під час відкриття аніматори розважали львівських дітей веселим шоу мильних бульбашок. А письменниця і видавниця Мар’яна Савка прочитала дітям уривок з книги «Залізницею додому» (про історію дівчинки, яка разом з мамою тікала з небезпечного регіону до Європи. За сюжетом малеча прихопила з собою улюблену іграшку, з якою в дорозі трапилася цікава історія).

«Дитяча кімната, яку ми відкрили у Львові — безпечне середовище, де діти можуть почуватися захищеними від тривог і стресу війни. З березня 2022 року по березень 2023 року UNICEF створили в Україні понад 150 таких просторів, які відвідали понад 400 тисяч дітей», — розповіла під час відкриття голова львівського регіонального офісу Дитячого фонду ООН (UNICEF) Нінке Воппен.

Начальник Львівського залізничного вокзалу Роман Сенишин додав: «Ще перед повномасштабним вторгненням рф ми взяли курс на оновлення рухомого складу та вокзальних просторів з акцентом на зручність саме для пасажирів із дітьми. Зараз багато сімей повертаються до України саме через Львів, тож ця прекрасна дитяча зона зможе створити комфорт для понад 500 дітей на день».

Схожі новини