Передплата 2024 «Добрий господар»

Цукерберг звільняє 11 тисяч працівників

  • 09.11.2022, 20:15
  • 774

Власник компанії Meta Марк Цукерберг скорочує 11 тисяч працівників у WhatsApp, Facebook та Instagram. Це 13% із 87 тисяч співробітників у всьому світі

Марк Цукерберг. Фото із мережі
Марк Цукерберг. Фото із мережі

«Сьогодні я хочу поділитися деякими із найскладніших змін, які ми робили за всю історію Meta. Я вирішив зменшити чисельність нашої команди приблизно на 13% і звільнити понад 11 тисяч наших талановитих співробітників», — написав Цукерберг.

Він назвав рішення «важким» і наголосив, що повністю відповідальний за звільнення людей.

Своє рішення він мотивував «надмірним оптимізмом щодо росту компанії» під час пандемії, що призвело до збільшення штату. Натомість «макроекономічний спад» і «посилення конкуренції» призвели до того, що прибутки Meta виявилися набагато нижчими, ніж очікувалося.

Цукерберг зазначив, що Meta зменшила витрати на всіх напрямках свого бізнесу, зокрема — скоротила бюджети та розміри винагород. Він додав, що у 2023 році компанія найматиме менше людей.

Звільненим обіцяють виплатити базову зарплату за 16 тижнів та ще за два тижні за кожний рік роботи, покрити страхування протягом пів року, а також допомогти із працевлаштуванням протягом трьох місяців.


Джерело: Meta

Схожі новини