Передплата 2024 ВЗ

Сітка-павутинка від «Карпатських оленят»

  • 09.11.2022, 11:02
  • 1 201

Щодня чи щовечора у сотнях українських міст волонтери плетуть маскувальні сітки, щоб захистити життя оборонців країни на сході. Потреба в них не зникає, адже дуже швидко згорають, знищуються, бійці облаштовують нові позиції та укриття.

Щотижня в готелі Дністер волонтери Благодійного фонду «Із янголом на плечі» плетуть маскувальні сітки-обереги для наших воїнів. Вчора до роботи долучилися пластуни «Карпатські оленята!» разом з виховницею Уляною Туз, які вправно, весело, часом трохи шумно, сплели свою сітку-павутинку. Плетіння сіток — це кропітка, нелегка робота. Але пластункам все під силу.

За роботою співали пісні. «Ой у лузі червона калина», «Стефанія» задавали ритм, і сітки плелися набагато швидше. Вчора плели сітки з обрізків військових тканин, шукали кольори близькі до болота, адже трави вже нема. За кілька днів будемо переходити на зимовий варіант, на білі сітки — кажуть волонтери. Матеріалу бракує, доводиться робити з різних обрізків. Можливо з білими кікіморами буде легше, думаю, кожен зможе принести, або ще краще заготовити вдома смужки з білої тканини (у кожного знайдеться не нова постільна білизна).

Волонтери фонду передають маскувальні сітки в підрозділи, які їх потребують, або ж передають разом з іншою допомогою безпосередньо бійцям на передову.

Оксана Тарнавська

Схожі новини