Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Bloomberg: у ЄС хочуть послабити нафтове ембарго рф

  • 09.05.2022, 18:15
  • 742

ЄС планує послабити санкції щодо російської нафти, які готуються, і виключити заборону для суден ЄС транспортувати російську нафту та пальне іншим країнам

Bloomberg: у ЄС хочуть послабити нафтове ембарго рф
Bloomberg: у ЄС хочуть послабити нафтове ембарго рф

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на документи та джерела в процесі, пише Економічна Правда.

Виключення пункту з пакету просувала, серед інших країн, Греція, яка входить до числа найбільших судновласників у світі.

Заборона європейським суднам транспортувати російську нафту в будь-яке місце в світі мала ще більше погіршити експорт рф.

При цьому блок залишає заборону на страхування таких поставок, яка все одно буде значною перешкодою для експорту російської нафти.

У початковій пропозиції ЄС планував заборонити транспортування нафти та палива, які походять із росії або експортувалися з росії, у треті країни.

Згідно з нинішніми пропозиціями, заборона на страхування суден не стосуватиметься продукції, яке не походить з росії, навіть якщо вона проходить через рф транзитом. Норма набуде чинності через три місяці після затвердження.

Видання пише, що на практиці це має обмежити продаж нафти з росії — основні гравці галузі, швидше за все, будуть триматися осторонь.

Читайте також: США оголосили новий пакет санкцій: деталі

Фото з мережі

Схожі новини