Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під час евакуації персонал американського посольства знищив паспорти деяких афганців

  • 18.08.2021, 09:35
  • 519

Разом із конфіденційними документами та комп’ютерами американський персонал посольства в Кабулі знищив паспорти деяких афганців. Причина – невідома, є лише здогадки

Про це пише CNN із посиланням на інформацію, яку повідомляють в офісі члена Палати представників США Енді Кіма, передає Громадське.

Чому США знищували ці паспорти точно невідомо, але, ймовірно, дипломати таким чином хотіли запобігти переслідуванням афганців з боку «Талібану». Офіс Кіма зазначив, що знищили паспорти афганців, які були подані до посольства для оформлення віз.

З іншого боку, відсутність документів створює серйозні перешкоди для афганців, які хочуть втекти з країни. Представник Державного департаменту США підтвердив знищення паспортів, але назвав це «стандартною процедурою». Згідно з його заявою, це не завадить евакуації людей.

Наразі у Держдепі США радять усім людям, які чекають на опрацювання документів, знайти притулок і чекати на подальші вказівки. Їх закликають не їхати до аеропорту, поки їх не покличуть, та ретельно слідувати інструкціям.

Інший член Палати представників США Том Маліновскі заявив, що тепер Штатам треба буде придумати спосіб перевірки особи афганців, чиї паспорти знищили. Наприклад, за номерами телефонів, оскільки посольство має їхню контактну інформацію.

«Будь-які афганці, які хочуть поїхати в аеропорт, так чи інакше не захочуть їхати туди з документами, що посвідчують особу», ㅡ сказав він.

Читайте також: Поразка США в Афганістані. Чому це ідеальна історія для України?

Схожі новини