Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українські паралімпійці вирушили на змагання в Токіо

  • 13.08.2021, 09:35
  • 658

143 українські атлети поїхали на Паралімпійські ігри 2020

У Києві у четвер, 12 серпня, відбулася церемонія проводів української паралімпійської збірної на літні Паралімпійські ігри в Токіо. Про це пише DW.

Як повідомив цього дня Національний комітет спорту інвалідів України, у складі української збірної виступлять 143 спортсмени, які змагатимуться у 15-ти з 22 видів спорту, представлених на Паралімпіаді. У комітеті зазначають, що найбільшим числом атлетів у збірній представлені Дніпропетровська, Рівненська та Харківська області. Загалом на літніх Паралімпійських іграх у Токіо, які відбудуться з 24 серпня по 5 вересня, розіграють 540 комплектів нагород. Очікується участь представників 168 країн світу.

У церемонії проводів українських паралімпійців взяв участь і президент Володимир Зеленський із дружиною Оленою Зеленською. У своєму виступі президент України зазначив, що для нього та для дружини — «честь» бути присутнім на такій церемонії. «Ви — наша гордість і слава, нашого спорту, нашої країни України, нашої волі й духу. І кожен з вас є прикладом незламності та необмежених можливостей», — зазначив Зеленський, йдеться у повідомленні пресслужби президента України.

Він висловив упевненість, що після Паралімпіади в Токіо число медалей, які українські паралімпійці завоювали на літніх та зимових іграх, перевищить 400 — зараз медалей 374.

«Незалежно від результату, я вважаю, що всі ви — вже чемпіони, вже переможці. (…) І я вірю, що ви вкотре підтвердите це в найближчі два тижні в Японії», — зазначив Зеленський.

Читайте також: Мер одного з міст Японії покусав медаль олімпійської спортсменки

Схожі новини