Передплата 2024 ВЗ

Чому Facebook заблокував сотні російських акаунтів

  • 11.08.2021, 10:15
  • 662

Facebook видалив сотні облікових записів, які брали участь у російській кампанії з дезінформації про вакцинацію

Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC.

Компанія Facebook повідомила, що мережа облікових записів була націлена на Індію, Латинську Америку і США. Кампанія з дезінформації намагалася залучити впливових осіб для поширення неправдивих заяв, щоб підірвати довіру суспільства до вакцин проти COVID-19.

У своєму останньому звіті Facebook повідомила, що виявила зв’язок між мережею акаунтів і провальною кампанією з дезінформації, що проводиться агентством маркетингу Fazze, яке є частиною російської компанії AdNow.

Раніше розслідування BBC довело, що в травні цього року впливові особи отримали грошову пропозицію від Fazze для поширення неправдивих заяв про ризики, пов’язані з вакциною Pfizer.

У листопаді 2020 року та сама мережа намагалася поширити неправдиву інформацію про вакцину AstraZeneca — нібито вона небезпечна, оскільки в ній використовується нешкідливий аденовірус, узятий від шимпанзе.

Для цієї мети в соцмережах поширювали меми, в яких використовувалися зображення з фільму «Планета мавп», щоб створити помилкове враження, що вакцина перетворить людей в мавп. є

Скрін із соцмереж
Скрін із соцмереж

Загалом видалені 65 російських акаунтів у соцмережі Facebook і 243 — в Instagram.

Читайте також: «Ніч вакцинації» з діджеями

Схожі новини