Передплата 2024 «Добрий господар»

Після заяв Лукашенка: Україна викликала главу посольства Білорусі

  • 10.08.2021, 18:15
  • 842

Тимчасового повіреного у справах Республіки Білорусь в Україні Кіріла Камишева викликали до Міністерства закордонних справ України через заяви, які озвучив Олександр Лукашенко на пресконференції 9 серпня

Про це повідомили в МЗС України, пише «Європейська правда».

Дипломата попередили, що заява Лукашенка про готовність визнати російський суверенітет над тимчасово окупованим українським Кримом є рівнозначною співучасті у злочині Кремля проти територіальної цілісності і суверенітету України, з усіма пов’язаними міжнародно-правовими наслідками.

«Від білоруської сторони ми запросили пояснення стосовно слів О. Лукашенка, які можуть свідчити про все ж таки допуск білоруською стороною на свою територію самозваних „прокурорів“ з тимчасово окупованого Луганська для допиту Романа Протасевича. У разі підтвердження, це суперечитиме раніше отриманій українською стороною офіційній відповіді від МЗС Білорусі, якою цей факт категорично заперечувався», — наголошують в МЗС.

Заяви Александра Лукашенка про нібито підготовку Україною бойовиків та перекидання зброї до Білорусі в МЗС назвали «безвідповідальною і далекою від реалій пропагандою».

«Очевидно, це є продуктом штучно створеного кремлівськими пропагандистами в оточенні О. Лукашенка образу України як „ворожої“ до Білорусі та білоруського народу, що абсолютно не відповідає дійсності. Фейками про зовнішні загрози державності Білорусі з боку України та інших західних держав О. Лукашенко намагається виправдати свої репресивні методи і обмеження прав та свобод громадян Білорусі», — наголошує МЗС.

Також пригадали погрози Александра Лукашенка разом з президентом Р Ф Володимиром Путіним «поставити Україну на коліна».

«Білоруському дипломатові вказали на те, що ці слова є проявом слабкості Білорусі, а не демонстрацією сили. Путін не зміг поставити Україну на коліна, тому сподівання Лукашенка на нього є програшною ставкою», — зауважили в Міністерстві закордонних справ.

Читайте також: Україна ініціює обговорення вбивства трьох людей у колонії в ОРДЛО під час засідання ТГК

Схожі новини