Передплата 2024 «Добрий господар»

Директор НАБУ розповів, як стало відомо про перебування Чауса у Феофанії

  • 05.08.2021, 14:35
  • 595

Артем Ситник розповів, що НАБУ дізналось про перебування Миколи Чауса у Феофанії з листа, який вони отримали 3 серпня

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

НАБУ вручило підозру Миколі Чаусу 3 серпня у лікарні Феофанія. Артем Ситник розповів, що інформацію про перебування Чауса їм надали в СБУ, надіславши листи, передає 24 канал.

Перший лист до НАБУ кинули в скриньки для кореспонденції в п'ятницю, 30 липня. Проте дістали його тільки в понеділок, 2 серпня. Там мовилось про те, що «пан Чаус є потерпілим у їхньому провадженні і щодо нього застосовуються заходи забезпечення».

«Ми вивчили цей лист і, відповідно, статус потерпілого у будь-якій справі у будь-якому правоохоронному органі жодним чином не скасовує наявність заочного арешту і міжнародного розшуку. І тому, чесно кажучи, дивний такий був лист. На що він повинен був вплинути, мені не зрозуміло, як і детективам, які розслідують справу», — розповів Артем Ситник.

Уже 3 серпня слідче управління СБУ надіслало НАБУ ще 2 аналогічні листи. Проте там вже була нова інформація. Знову було сказано, що він потерпілий і знову було сказано, що заходи безпеки застосовуються щодо цієї особи, і що він знаходиться у Феофанії.

«Тому, ми виїхали туди», — розповів директор НАБУ.

Він додав, що саме у Феофанії детективи склали протокол, а лікарі Миколу Чауса виписали тому, що його стан дозволяв перебувати в місцях затримання чи тримання під вартою та проводити процесуальні, слідчі дії.

Читайте також: Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Миколі Чаусу

Схожі новини